Höstdepression

Höstdepression är ett uttryck som ofta nämns i samband med att det blir mörkt och kallt ute. Folk blir ledsna när solen försvinner, svårmod kommer över dem och de börjar tänka på det mörka halvåret som kommer. Det är ju svenskars vana trogen att ta ut saker i förskott, bra som dåliga, men det är inte det som är höstdepression, egentligen.

Höstdepression infaller när man inser att hela garderoben måste höstificeras, nya plagg införskaffas och nästa insikt blir att medlen för att finansiera kalaset helt enkelt inte finns. Man står där framför klädskåpet och inser att man måste gå med förrförra årets jacka en vinter till, att stövlarna man nästan var beredd att kasta i våras faktiskt måste hålla den här säsongen också och att koftorna som börjar bli i noppigaste laget måste bäras ytterligare ett par månader.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, CSN är en dålig sponsor.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.