Om morgonen efter en julfest

God morgon!

Klockan närmar sig nio och några tappra själar sitter på kontoret och kisar mot sina skärmar. Det var julfest igår förstår ni. Fixarkommittén hade smugit omkring i flera dagar och tisslat och tasslat om vad vi skulle göra. Vi började med lite glögg och blandad tapas på kontoret. Glöggen var Blossas 08 som supposedly ska ha en touch av blåbär. Kände inte så mycket av den, det smakade mest sprit tyckte jag. Trevligt var det i alla fall! Sedan satte vi av mot okänd ort (kommittén ville fortfarande inte tala om vad vi skulle göra) och landade på Järntorget i Gamla Stan. Där står en jättegran och framför den höll två småtjejer på att sjunga julsånger i varsin tonart. De hade nog inte kommit så långt i sin musikaliska skolning för de ignorerade konsekvent varje paus och fraseringsmarkeringar. Men det var företagsamt, det får man ge dem. Småglinen fick säkert en del penningar i sin rosa mössa.

I alla fall så stod vi där på Järntorget i oländig terräng (Gamla Stan) och väntade. Och väntade. Och väntade lite till. Sedan blev det kallt så vi gick in på närmaste bar och väntade där inne med en öl. Trevligt och varmt! Tillslut hade vi tydligen väntat klart för när vi kom ut stog en man i hög hatt, slips och rock med en lykta i handen. Vi skulle på spök- och historievandring. Det var intressant men jag hade väntat mig mera spöken. Så slutligen efter en och en halv timmes knatande kors och tvärs över pytteön var vi klara, intellektuellt berikade, att gå och äta. Det blev en kort vandring ner till vattnet och Pontus by the sea. Där fick vi åtnjuta ett mycket gott julbord! 

Kvällen avslutades med sedvanlig pendling och tjattrande icke-pendlare. Idag får vi veta vem som vann VISA-tävlingen!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.