Slutspurt

Jag har, precis som några av de andra Cash is NOT king-bloggarna, upptäckt att det bara är en dag kvar på vår limitation till endast VISA-kort (ja, jag tjuvläser de andras bloggar, konkurrensbevakning kallas det). Jag har nästan slut på ämnen att blogga om och jag känner en viss ånger för att jag inte gått ut för att sätta mig i dråpliga situationer men jag har liksom inte riktigt haft tid med det. Det skulle också egentligen motverka den här kampanjens syfte, det är lätt att leva med endast kortet som följeslagare på shoppingvägen. Idag har jag köpt frukost, födelsedagspresent till en av bästa väninnorna och förpackning att skicka denna per post till henne. (Piffa, den borde vara på lådan hos dig imorgon!) Inga som helst problem där! 

Jag tänkte mig, när den här tävlingen började, att jag skulle spara pengar under dessa tio dagar. Det är ju sällan man reflekterar över sina utgifter så här mycket men jag vet inte om jag har gjort det. Den antågande julen har ju satt vissa käppar i sparhjulet. En fördel med att betala allt på kort är att man kan gå tillbaka på kontoutdraget och verkligen analysera vad pengarna går till. Som att skriva kassabok fast mycket smidigare och digitalt. Dessutom kan man ju använda kontoutdraget som kvitto om man skulle ha råkat vara slarvig och förlagt det när man ska byta undermåliga varor eller annat man köpt som man av olika skäl inte vill behålla. Det händer ju from time to time.

En grej jag skulle vilja ha åtgärdat är dock magnetremsan. Den är kortets svagaste länk. Den avmagnetiseras alldeles för lätt. Chipet är ju en bra lösning men då måste man se till att det finns sådana kortläsare överallt. En liten bit kvar på den fronten alltså.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.