Sociala medier

Jag har levt med huvudet under armhålan den senaste tiden. Trots att jag följer några reklam- och plannerbloggar och befinner mig på en reklambyrå för tillfället har jag småignorerat allt pladder om sociala medier (jag är visserligen med på Facebook och halvhjärtat startat ett konto på LinkedIn). 

Ikväll ska jag dock på en föreläsning med grundaren av Bloggy, Jonas Lejon, så bara för att veta mera gick jag in där för att ta reda på vad mikrobloggande egentligen innebär. Skapade ett konto, länkade till den här bloggen, råkade ramla in på Twitter, en annan mikroblogsite, och länkade den till bloggen också samt började kolla på vad andra skriver. Sociala medier har fått en betydelse. Jisses vilket kafferep! Har man inget att göra kan man ägna timmar åt att kommentera på andras inlägg och läsa vad folk har för sig för stunden. 

Jag har inga direkta slutsatser att dra från mina första stunder i mikrobloggvärlden. Jag måste studera fenomenet ett tag först men helt klart är det så att det tar tid och engagemang för att fullt ut kunna utnyttja möjligheterna som de sociala medierna erbjuder.

I alla fall, följ mig här på Bloggy eller här på Twitter!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
  • merkaptan

    Haha, det låter som om vi synkat vår sociala medienärvaro. På mitt jobb har jag hamnat i en projektgrupp för just marknadsföring i sociala medier.

    Jag lever just nu med mikrobloggning, bloggning och facebook.