Äntligen!

Gert Fylking har mången gång uttryckt sig mer eller mindre plumpt men han satte huvudet på spiken när han yttrade ordet i rubriken.

Nu syftar vi inte på samma sak, jag och Gert och jag springer definitivt inte runt i en rosa träningsoverall, men ordet hör hemma här tycker jag. I en kortare notis på dn.se meddelar man att regeringen nu äntligen lagt fram ett förslag på att avskaffa kårobligatoriet. Enligt förslaget avskaffas styggelsen 1 juli nästa år.

“Kårobligatoriet är lika fel som en gång kollektivanslutningen till socialdemokraterna och statskyrkan var”, säger högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg i ett pressmeddelande.

Damn right it is! När jag läste på högskolan sved det i själen varje gång jag var tvungen att betala in kåravgiften. Att vara tvångsansluten till vad som egentligen är en slags fackföreningsrörelse kändes helt galet. No offence alla som gillar fackföreningar och alla som på något sätt känner att de utför ett viktigt arbete för studenterna på alla kårer runt om i Sverige men min högst personliga åsikt är att det hela är en styggelse. Fackföreningar är obehagliga  maktfullkomliga maffior. Jag kan räkna upp otaliga gånger facket har agerat helt uppåt väggarna. Både i situationer jag läst om och i situationer jag upplevt på nära håll.Dessutom, i vår kontorbyggnad har Kommunal två våningar. I hissen står det Kommunal Sekt. Jojo. I rest my case.dscf0539

Dessutom så sponsrar LO-föreningarna Socialdemokraterna. Är LO helt säkra på att alla deras medlemmar vill ge Sahlin, Luder (han har i och för sig stolt kastat in handduken) och Ulvskog med flera pengar att fortsätta slösa pengar på meningslösa bidrag?

Nu gled jag off topic lite här kände jag. Kårerna gör säkert massa bra grejer. Det är bara ingen som vet exakt vad de gör och vilket syfte det har. De jag känner till som engagerat sig i kårer har faktiskt egentligen bara försökt vara student ett litet tag till. Alla monopol och tvångsanslutningar till diverse föreningar hör inte hemma i en demokrati.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.