Att skriva eller inte skriva

Igår hade jag en sådan där dag då inspirationen inte riktigt ville infinna sig. Jag kunde inte komma på något att skriva som var engagerande eller som jag själv eldat upp mig över. Det blev en ganska lam variant om Förlovningen with capital F. Min fråga är egentligen: Ska man skriva även om man inte har något att skriva om bara för att bloggen ska uppdateras eller ska man låta bli för att på så sätt hålla en jämn nivå på inläggen? Båda strategierna funkar ju, har sett flertalet exempel på båda men vilken är bäst? Vad tycker du som läser här? Är jag, och nu fiskar jag lite här, så bra att även om jag skriver skitinlägg så är det värt att läsa eller borde jag låta bli?

Dagen idag ser ut i övrigt att färgas helt av Förlovningen. Nyhetsmorgon och svt:s dito talade nästan bara om den. Analyserna haglade, till och med statsministern Fredrik Reinfeldt fick vara med och sia om utgången. Blir Daniel accepterad av folket? Är han värdig Victoria? Kommer turistnäringen öka? Vilka råd för ett långt äktenskap vill du ge? Jag är, återigen, väldigt glad att jag inte har världspressen och landets alla reportrar som analyserar mitt förhållande med Kärleken.

En annan intressant take on this är att diverse ledarsidor tagit tillfället i akt att lista pro and cons för monarkin. Själv, om jag får ha en åsikt, gillar jag monarkin. Kungahuset är faktiskt en stor anledning till att många turister kommer hit. Det är exotiskt med kungligheter. Och en liten släng av exotiskhet kan Sverige behöva.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • http://merkaptan.wordpress.com merkaptan

  Själv skriver jag alldeles för ofta utan att ha något vettigt att säga. Allt beror ju på vad man vill skriva på sin blogg. Den typ av blogg du skriver (och jag till viss del) behöver inte uppdateras varje dag.
  Men vill du ha något att skriva om kan jag rekommendera detta:
  http://www.resume.se/nyheter/2009/02/25/ryanair-idiotforklarar-blo/

 • http://boktokig.blogspot.com Eva

  Jag tycker att du ska skriva när du känner att det ger dig något att du skriver. Så blir det en dag utan inlägg, så gör det ju inget.

  Jag håller med dig om kungahuset!!!

 • http://kristinaosophia.wordpress.com Livet runt 30…5

  En blogg är i huvudsak till för en själv, att skriva om det som intresserar en, upprör en, glädjer en etc. De allra flesta bloggar (det finns ca 285′ bloggande svenskar idag) följs av en eller ett par personer, dvs mamma, mormor och bästa kompisen. Mer publikt än så är det inte. Så därför kan man kosta på sig att vara personlig, ha med bilder och uttrycka sig fritt. Är det intressant med bilder på min son Hugo? Ja, för mormor och farmor. Är det någon som bryr sig om mina modeinlägg? Ja, Sophia och Bettan. Är det intressant med en inlägg om Södermäklarnas helsida? Ja, för mig. Så skriv så mycket eller lite du vill men gör det bara för din egen skull.

 • heidisnews

  Jag kan känna det som ett litet nederlag när jag inte har något intressant att delge. Bloggångest kanske det kallas. Sedan får man ju lite prestationsångest om man som jag sitter och tittar för mycket på statistiken också. Man vill ju vara bäst och öka antalet läsare varje dag!

 • http://kristinaosophia.wordpress.com Livet runt 30…5

  Men vad har du för syfte med bloggen, är det nöjes- eller arbetsrelaterat? Ångest är dock aldrig bra för då blir man bara hämmad och får svårt att lägga ut något alls, säger drottningen av prestationsångest.

 • heidisnews

  Syftet är helt och hållet att ge utlopp för känslor i mitt privata liv och låta världen och alla andra som vill lyssna veta vad jag funderar på för tillfället. Jag ser lite på den som ett blandband. Diverse låtar man byter med kompisar. Typ.
  Samtidigt vill man ju skriva sånt som folk vill läsa. Gärna sådant som engagerar lite mer.

 • http://kristinaosophia.wordpress.com Livet runt 30…5

  Då så, inget behov för prestationsångest här inte! Skriv om allt du känner för och när du inte känner för det så skriv inget. Och så är det upp till läsaren att välja att läsa om det som intresserar honom eller henne. TV, böcker, tidningar, tankar, teser och allt som händer i din vardag.

 • http://lambima.blogg.se Lena

  Har ingen aning om frågorna du ställde :S Jag vill ha kvar min blogg, där finns ju jättemycket som är kul för mig själv :S