Janouch & Skugge vs. von Sydow

janouch-sydow-skuggeJust nu pågår en sjukt barnslig pajkastningsfight i “bloggsfären”. Fast jag vet inte om det är en bloggdebatt egentligen.  Anyway, för er som inte fångat upp bråket började det hela med att Ebba von Sydow skrev en krönika om “stressade prestationsprinsessor”. Det retade upp Linda Skugge så till den grad att hon slängde iväg en känga om att livspusslet för småbarnsmammor var betydligt svårare än för unga barnlösa tjejer. Den senare gruppen hade således inte rätt att gnälla för de behöver inte anpassa hela sitt väsen efter någon annan. En kvart senare lade sig Katerina Janouch i debatten på Skugges sida och menade att man kommer närmare verkligheten om man gör karriär samtidigt som man har barn och att det är ett mer förnämt sätt att framleva sitt liv.

“Är Ebba sämre för att hon inte har barn?
- Nej, men alla kvinnor som har en massa barn och som sköter hem, hus, hem- arbete, en massa barn OCH jobbar är faktiskt lite bättre än de som inte har några barn och som kan sitta på kafé och slösa bort sin tid.”
-Linda Skugge

Skugge har också retat upp sig för att  von Sydow är ansikte utåt för 2.6 miljonerklubben. Hon menar att hon inte kan identifiera sig med henne. Nähä? Men det finns ju flera människor som är ambassadörer. Måste alla vara personer som Linda Skugge kan identifiera sig med?

Jag kan inte identifiera mig med varken Skugge eller Janouch. Däremot kan jag relatera till von Sydow. Räknas inte jag då? Jag blir oerhört provocerad över att vi inte kommit längre än till att alla kvinnor måste ha barn för att räknas. Skugge skriver: “Kan inte alla unga brudar bara skaffa barn och börja leva ett liv som finns på riktigt“. Varför måste Skugges verklighet vara den som är normen? Måste man sitta uppe hela nätterna med kräksjuka barn som tar hem den ena bacillen efter den andra från dagis för att det är svennebananlivet man förväntas leva? Jag vill inte det. Det låter ju inte så lockande om man lägger fram det så. Skugge och Janouch är båda två riktigt dåliga ambassadörer för the mamahood. Om man vill att unga tjejer ska reproducera kan man inte locka med argument som att man måste ta hand om allt från födandet till barnet flyttar hemifrån själv plus att man måste ta hand om man, hus, hund och marsvin också.

När jag ser tillbaka på mig själv som ung och barnlös och minns alla tankar som jag då så självupptaget hade så önskar jag att nån kunde ha slagit mig på käften.” Min sista punkt är den aggressiva tonen. Vad vill Skugge uppnå med den? I mina ögon skjuter hon sig själv i både fötter och knän. Kanske vinner hon poäng hos andra kvinnor som känner igen sig i vaknätter och kritstreck på tapeterna men inte hos mig. Fast det skiter hon väl högaktningsfullt i eftersom jag inte har barn.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.
 • http://www.annikasberatelse.blogspot.com Annika

  Så sant så!
  Go Heidi, Go Heidi!!!!

 • http://jobbjakten.wordpress.com Rookie Mom

  Är inte det minsta insatt i ovanstående meningsskiljaktigheter men kan inte låta bli att tycka. Mest skrämmande är personer som går från ett stadie till ett annat och däremellan tappar all förståelse allt som inte är just deras verklighet. I övrigt kan jag tycka att feminismens största fiende är tjejer som pratar ned tjejer… speciellt i det här fallet, för att de – presterar?!

 • http://heidisnews.wordpress.com Heidi

  Jag håller med dig. Vad är grejen med att trycka ned andra tjejer? Livet går genom olika stadier precis som du säger och varje stadium har ju sin kamp. Jag tycker att det är tråkigt att vi tjejer alltid håller på så här.