Skejtvasan – så var det

Då har jag genomfört min första Skejtvasa. Jag känner mig som en tönt som är helt färdig efter bara tre mils åkning, det är ju inte så långt egentligen, men efter målgång kunde jag knappt stå upp.

Men jag ska börja från början. Frukost kändes som en naturlig start på dagen. Jag blev lite besviken på utbudet där på Mora Hotel. Det kunde har varit lite mer av allt faktiskt men jag blev mätt så det var ok. Efter den begav vi oss till bussen som tog oss upp till Oxberg och starten. På bussen, två säten framför mig satt ingen mindre än KG. Han dök upp lite här och var under vår Moravistelse. Ni ser honom ur en föga smickrande vinkel men det är han där i flinten.dscf0546

dscf0544Kärleken och jag passade också på att illustrera landskampen mellan Sverige och Norge medan vi satt på bussen.

dscf0551Starten gick 10:30 och vi begav oss iväg som skjutna ur en kanon allihop. Självklart gjorde jag rookiemisstaget nummer ett och gasade på alldeles för hårt i början så att jag mötte väggen ungefär 25 km för tidigt. Den var hård kan jag meddela. De sista två milen gick på ren vilja och sportdryck.

Efter ett tag lärde man sig att tycka om skyltarna som talade om hur långt det var kvar. Allra jobbigast var det vid skylten med 16 km kvar på. Då var jag helt färdig. Ett tag innan det gick KG förbi mig och jag kände mig allmänt knäckt just då. Men jag skulle i mål. Om jag så skulle krypa.

Så började så sakteliga skyltarna visa lägre och lägre tal. När det var ca 6 km kvar fick jag sällskap i spåret av en som tränade klassiskt. Det var ytterligare en svt-kändis, sportkommentatorn Jacob Hård. Han peppade mig sedan in på upploppet. Trevlig kille det där. Han verkar ha en blogg som ni kan läsa om ni klickar här.

Till slut kunde jag se målporten och hittade någonstans lite extra krafter och tog mig in på 2 timmar och 11 minuter. Målet från början var ju att komma under två timmar och framförallt spöa mamma men eftersom jag inte kunnat träna på ett tag så är jag nöjd med resultatet. Jag var helt galet färdig efter mål, Kärleken fick stå och hålla i mig för att jag inte skulle ramla.

Slutresultatet i familjefejden blev följande: Kärleken vann med en och en halv minut före pappa och mamma vann över mig med runt 14 minuter. Nästa år ska jag inte stressa sönder magen två veckor innan loppet.

To the icing on my birthdaycake: Tills för bara ett par minuter sedan trodde jag att jag fått stryk av både mamma och KG men när jag kollade upp resultatet visade det sig att jag åkt om honom utan att märka det. Slutresultatet för honom blev 2:38. Jag spöade en kändis. Det ni!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • http://merkaptan.wordpress.com merkaptan

  Där ser man! Grattis till ett väl genomfört lopp och för att du dessutom genomför det på “your special day”. Bra att du slog KG, men det var ju synd att Jakob Hård slog dig då.

  Bodde du på Best Western i Mora? Det är ett schysst hotell, bodde där i somras. De hade en pool vill jag minnas.

 • http://heidisnews.wordpress.com Heidi

  Tack, tack! Jacob slog mig faktiskt inte eftersom han dels inte deltog i loppet, dels tränade klassiskt. Loppet gick ju i fristil.

  Hotellet hade nog pool. Det luktade starkt av klor i alla fall. Men så bra tyckte jag inte att det var. Har bott på betydligt bättre hotell för betydligt billigare penning. Vi betalade 2500 kr för en natt nu. Då kunde det faktiskt ha funnits ägg och bacon till frukost, inte bara havregrynsgröt…

 • http://cypaz.blogg.se louise

  Intressant. Jag sökte på hotellet och hamnade här.. Min arbetsplats : )

 • Heidi

  Lustigt! Har droppat en kommentar på din blogg också!