Tur och vårdcentral

Jag ska börja med att avundas en kompis. Hon beställde skor från Asos.com och de skickade fel. Istället för att skicka ett par billiga stövletter fick hon ett par sjukt snygga heels som skulle ha kostat närmare 100 pund. Asos har dessutom haft den goda smaken att ta betalt för de billiga skorna. Tråkigt när sådant händer. Verkligen. Hon har publicerat lite bilder på sin blogg, klicka på länken ovan för att komma dit.

Nu till vårdcentralen. Eftersom min mage inte fungerar och jag får medicin som inte fungerar tänkte jag i min enfald att jag skulle ringa till vårdcentralen. Well, det är lättare sagt än gjort. Jag försökte multipla gånger att komma fram enbart till växeln med massa val att göra. När jag väl kom dit och lyckats knappa mig rätt är det 19 (!) personer före mig i kö. Jag skulle hinna gå runt hela Västerås innan det blir min tur. Varför är det så svårt att komma fram till vårdinrättningar i det här landet? Va? Jag har inga bra lösningar på hur det skulle fungera istället men att det inte fungerar fattar ju vem som helst. Dessutom har jag ingen aning om var i kön jag nu, efter 12 minuters köande, befinner mig eftersom den artiga mannen bara upplyser mig och att det är samtal före och jag bör vara god nog att dröja. Så mycket skattepengar som försvinner in i vården och så lite vård man får för de pengarna så undrar jag om det inte finns ett gäng telefonväxelförsäljare och fnissar när de tassar iväg till banken.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.