Maten finns, alltså äter jag

Jag åt lunch med en AD från min första praktikplats i fredags. Han heter John och är från Philadelphia från början. Vi käkade på ett trevligt ställe som heter Tranan vid Odenplan i Stockholm.

Av någon anledning kom vi in på den allt fetare populationen i USA. John sa att överallt man gick, oavsett vilken typ av affär man gick in i, fanns det en matsektion. Och då en enbart skräp som chips, godis etc. Han menade att folk åt enbart för att det fanns. Och att det var ok att äta eftersom det fanns där. Jag tror att det ligger en del i det. Man vet ju själv hur det är när man närmar sig kassan och är lite lagom cranky och sugen på något gott. Då är det så lätt att bara sticka ner handen i en korg med osunda saker där man står och hänger i kön.

Jag var på Plantagen och köpte blommor tidigare idag och baske mig om jag inte hittade en liten sektion med skräp även där. Dels en frysbox med GB glassar och dels en hel korg med bara godis. Varför finns det här i en butik man köper blommor?dsc000061 Undrar hur mycket pengar de tjänar på att ha det. Säkert en hel del.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.