GeekGirl Meetup

Det har varit mycket konferens den här veckan. Helgen spenderas på GeekGirl Meetup där ett hundratal smarta tjejer samlas och delar med sig av sina kunskaper, idéer, nätverkar och har riktigt roligt!

Själv höll jag ett föredrag igår om sociala medier med case om vilka som gjort lyckade satsningar och vilka som gjort mindre lyckade ansatser. Det var jättekul och vi fick till en riktigt bra diskussion. Jag lägger upp min presentation och länkar till den så småningom!

Andra föredrag som var riktigt bra var brittiska Ella Britton som pratade om företaget Think public. De hjälper offentliga organisationer och myndigheter att utforma sina tjänster tillsammans med brukarna. Hon visade ett case från utformningen av tjänster för de som är dementa och har Alzheimer. Det var väldigt starkt, särskilt när en kvinna berättade att hon inte var sig själv längre. Det var något som tog över ens jag. Motsvarande finns inte i Sverige ännu men i tongångarna som går här kan man ana sig till att det i alla fall ligger och bubblar

En annan som har varit bra är Helena Lindh som jobbar som kommunikatör på IBM. Hon berättade om hur IBMs kultur bidrar till användandet av sociala medier och sociala medieverktyg som arbetsredskap.

Helgen är inte slut än, det kommer säkert fler guldkorn!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.