Mer GeekGirl Meetup

Jag som föreläser.

Fotograf: @lenaside

GeekGirl Meetup som gick nu i helgen var en fantastisk blandning av människor, kunskaper och erfarenheter. Det allra bästa var att alla var villiga att dela med sig av sin kompetens för att få andra att växa. Det har jag bara upplevt en gång tidigare och det var på Sweden Social Web Camp i somras. Det är en nästan religiös upplevelse och det ger enormt med energi och inspiration.

GeekGirl Meetup var som sagt en konferens för bara tjejer. Att det bara var för tjejer innebar inte att det var en slags klapp-på-ryggenkonferens av typen “Girl Power” och feministiskt “kvinnor kan” utan det var rent fokus på sakfrågor hela tiden. Inte en enda gång på de seminarier jag deltog i var könsfrågan central. Faktum är att den mig veterligen knappt togs upp. GeekGirl Meetup handlar inte om feminism utan helt enkelt om kvinnligt nätverkande och att träffas och ha roligt. Diskriminering kan man ju tjoa då för hur skulle det se ut om en konferens bara för killar hölls. Ja, det skulle nog se ut precis som en helt vanlig konferens tror jag. Det är inte så vanligt med tjejer i branschen och det kan vara skönt att testa sina idéer och kunskap på en publik som inte avfärdar dem just för att de är tjejer.

Highlights från helgen var Ella Britton som jag skrivit om tidigare,  Kristin Heinonen som höll ett föredrag om förhandlingspsykologi på 30 minuter i ett rasande högt tempo och Gitta Wilén som gav mig massa inspiration om hur man kan tänka kring webbnärvaro och storytelling. Givetvis var det många andra som höll riktigt bra sessioner också.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.