Signalfelsdagen

Det var länge sedan jag skrev om SJ och de umbäranden man råkar ut för som resenär. Det är mest för att jag helt givit upp att komma i tid. Normalt är nu att komma fem-tio minuter försent för att vi fastnar bakom pendeltåg eller råkar ut för köbildning på centralen. Ibland inträffar större saker också men de sker inte så ofta att det är värt att elda upp sig över.

Idag sitter jag dock mer eller mindre strandad efter att ha givit upp hoppet om att komma på mitt vanliga tåg som efter signalfel var sent. Två tågs passagerare hade nämligen tänkt sig att kliva på. Tåget som går strax därefter, som också var försenat och spårändrades fram och tillbaka in absurdum, var lika fullt det och därmed sitter jag och väntar på nästa avgång. Som också är försenat på grund av signalfel fick vi just höra.

Det är inte SJs fel per se, det är Banverket som äger signalerna, räls och annan “hårdvara”. Jag är väldigt glad att jag inte ska pendla så väldigt mycket längre.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.