Traditionella medier mer lika bloggar

Jag vet inte om det är en ny företeelse men jag noterade det i alla fall själv idag när jag läste en artikel om ACTA.* dn.se har börjat länka upp sina artiklar som bloggar normalt sett gör. Förut lades alla länkar separat (snabbkollade och svd.se gör fortfarande så). Vad det egentligen betyder och vilken relevans det har vet jag inte men jag tyckte att det var värt att notera att tidningsbranschen börjar närma sig bloggsfärens beteende efter att hårdnackat varit dissare och motståndare. Kanske anammar de idéen om länkkärlek!

*ACTA är en otäck sak och förtjänar ett eget inlägg och en egen kommentar men orken och tiden till det har jag inte just nu men som artikeln säger så ska vissa dokument bli offentliga. Vi är inte hemma än men it’s a start!

This entry was posted in Kommunikation and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
  • http://bisonblog.blogs.com Bisonfredrik

    Jag tänkte faktiskt på samma sak häromdagen. Det är snyggt och väl-länkat i vissa artiklar. Känns fresh. Jag passar även på att strössla mina blogginlägg på DN.se med länkar till wikipedia, spotify etc. för att lära läsarna att bloggar inte måste se ut som stumma krönikor, utan faktiskt kan bestå av källhänvisningar och merkunskap.

  • heidiupdate

    Ja, det känns som en utveckling åt rätt håll. Att journalister visar var de hämtar sin kunskap validerar hela artikeln tycker jag.