Våren, det omöjliga och en tävling

Nedan finns mitt tävlingsbidrag till en fototävlingCarlbomFoto med tema våren och man kan vinna Photoshop Elements. Det är coolt men så var det det här med att fota också. Jag har tänkt nästan en hel vecka på vad mitt motiv ska vara. Jag har tänkt på skogsdungar med vitsippor, snygga bilder i motljus över gröna fält, bla bla, floskel floskel. För det första har jag inte befunnit mig i närheten av några dungar med vitsippor. Jag har sett dem genom bilfönster men det är svårt att fota dem då. Jag tänkte också på att fota den speciella gröna färg gräs har när det först växer upp efter vintern. Inte varit inom fotoavstånd för sådant heller.

Men den gröna färgen är key för våren tycker jag. Den är krispig och lite skör innan den fullständigt tar över och det ville jag fånga. Jag ville också fånga det omöjliga i våren. För hur är det möjligt att efter en så ogästvänlig och kall tidsperiod som vintern, kan det spira så mycket ur marken bara så där? Och på så omöjliga ställen? Den här lilla Björken to be växer utanför ett hus mitt i centrala Stockholm. Den har ungefär en centimeter sand att slå rot i intill husväggen och den ska ju egentligen inte växa där. Men det gör den. För att den kan. Och våren kommer den också. För att den kan.

This entry was posted in Personliga ting and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.