En ulv i poliskläder

Jag kan inte låta artiklarna om polischefen, Göran Lindberg, som åtalas för sexköp, vådltäkter och koppleri gå okommenterat förbi. Jag kan inte låta bli att lägga ihop ett och ett och dra paralleller till åklagaren Rolf Hillegren, som öppnade munnen och lät undslippa sig att en våldtäkt i ett förhållande snarare är en ordningsförseelse, och tycka att det luktar lite unket. (Han förklarade sig senare i TV4 Nyhetsmorgon och tog avstånd från allt han tidigare sagt, se klippet nedan.)

Den före detta polischefen anser sig vara en jämställdhetskämpe och att han hjälpte kvinnorna han våldtog eftersom han betalade ett par av gångerna. Jag tror att han på fullt allvar tror att det var just så. Att han var en snäll farbror som inte utnyttjade tjejerna utan hjälpte dem lite. Gav dem lite pengar och lite kärlek. Det är också intressant att han inser att hans sexköp var “juridiskt felaktigt” och att det skulle bli diskussioner om det kom fram men att han resonerade sig fram till att det var en diskussion värd att ta.

Hur många utredningar har Lindberg hållit i som handlat om sexköp och våldtäkter? Hur många har han låtit bli att utreda därför att det är hans koppleribekanta som anklagas för brotten eller där han tyckt att tjejen eller killen “had it coming” och att de fick skylla sig själva? Det måste till en ordentlig utredning av alla hans utredningar.

Jag vet inte where I’m going with this, jag var bara tvungen att skriva något för det börjar närma sig lite obehagligt nära systemfel i rättsväsendet.

This entry was posted in Personliga ting and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.