Geek girls träffar infrastrukturministern

Vi blev inbjudna att ta en liten prat med infrastrukturministern Åsa Torstensson på Näringsdepartementet så jag, Louise Hamilton, Linda Sandberg, Maria Söderberg och Olga Stern åkte dit. Åsa tog emot oss med sina politiska sakkunniga och pressekreterare vi fikade en timme och pratade om Geek Girls, vad vi gör och hur vi gör det. Det var ett väldigt trevligt och informellt samtal och vi fick lyfta de frågor vi tycker är viktiga. Som till exempel att IT måste in tidigare i tjejers liv, att tjejer inte ska reduceras till bloggtjejer och att vår typ av organisation inte passar in i dagens organisationsstrukturer.

Vi ställde oss också till förfogande för departementet och hoppas att de tar tillvara på möjligheten och använder oss som en resurs.

Jag kände att de verkligen ville höra vad vi hade att säga och tog till sig av vårt förhållningssätt. Däremot kom inget konkret ut ur mötet men dialogen kändes i alla fall värdefull.

This entry was posted in Kommunikation, Personliga ting and tagged , , . Bookmark the permalink.