Två år med bloggen!

Idag fyller bloggen två år och mycket har hänt sedan jag startade. Bland annat är jag inte längre student, jag har bytt jobb och slutat pendla. Jag kan se tillbaka på två år där jag inte särskilt aktivt bloggat. Jag har liksom inte fått in rutinen. Ganska många gånger har jag lovat att jag ska bli en bättre bloggare som uppdaterar oftare och skriver intressanta saker men tyvärr har blogginläggen fastnat i huvudet för att annat har kommit emellan.

I bubblan går just nu ett upprop under hashtaggen #sommarkollo där man undrar vilka som ska fortsätta blogga i sommar och vilka som tar uppehåll. Min ambition är att fortsätta skriva inlägg med hyfsad regelbundenhet. Vi får väl se hur väl det går med det. Vill man höra från mig oftare är det dock ett säkrare kort att kika in på min träningsblogg, Dåligt Samvete. Träningen kommer definitivt inte att göra sommaruppehåll!

För att fira lite återpostar jag det allra första inlägget som jag någonsin skrev:

Det här är alltså det allra första inlägget av många där jag betraktar världen genom mina glasögon.
Jag kommer nog skriva om saker jag irriterar mig på, ösa galla över onödiga fenomen, göra skamlös reklam för produkter om jag får betalt för det och i allmäna ordalag skriva om min vardag. Kanske dyker det upp bilder på min lunch, kläder jag tycker är snygga, smink jag använder och annat som tydligen är populärt att blogga om nowadays.

Jag ska börja, som sig bör, med att presentera mig själv. Jag heter, som titeln indikerar, Heidi. Jag pluggar kommunikation och jobbar med GSM-baserade larmlösningar, pendlar med SJ mellan Stockholm och en sömnig liten stad i närheten och tycker inte att morgonritualen är riktigt fulländad om jag inte får läsa ledaren i Dagens Industri.

Så, nu ska jag komma till det som senast har stört mig och min sinnesro. Jag vill att vi etablerar tydliga riktlinjer för rulltrappsåkande en gång för alla. Det borde ingå i skolundervisningen, kanske till och med som ett praktiskt moment med nationellt prov. Det finns nämligen allt för många människor som inte behärskar rulltrappsetikett. Det förhåller sig alltså så här:
I rulltrappan står man till höger så att förbipasserande med större tidsbrist eller mindre tålamod enkelt kan passera till vänster. Medför man packning av något slag åker detta antingen framför eller bakom, inte bredvid.

Kan vi enas om detta förhållningssätt?

This entry was posted in Kommunikation, Personliga ting and tagged , , . Bookmark the permalink.
 • http://twitter.com/heidiharman heidi harman

  Grattis med dagen!

 • Merkaptan

  Det inlägget minns jag väl och hur du korrläste det fem gånger innan du klickade på publish :-) Gamla hederliga Blogspot var det visst där du började med Betraktelserna innan du blev häftig WP-girl och ändrade till News.

  Grattis på födelsedagen.
  Kram

 • heidiupdate

  Du har bra minne CJ! Blogspot var den första hemvisten för bloggen, den ligger uppe fortfarande, http://heidisbetraktelser.blogspot.com/. Vi var mitt i exjobbstrasslet när jag bytte. Det är rätt kul att läsa faktiskt.

 • heidiupdate

  Tack!

 • http://twitter.com/TheJennie Jennifer Bark

  Grattis! 2 år är stort – hoppas du firar :)

 • heidiupdate

  Tack! Jag ska fira med att träna och att jobba, hah!