“Det måste finnas några som lyssnar också”

Citatet i rubriken kommer från min sparringpartner in thought, Kärleken. Vi satt och snackade om folk som vill hålla sessions på sswc. Jag tror att griden kommer att explodera. Alltså ytan där folk klistrar upp sessions. Vi är väldigt många i år och många som inte höll egna sessions förra året kommer nog ta chansen i år. Jag själv till exempel. Kärleken trodde däremot att det inte blir så farligt, att det är många som höll förra året som nu känner att de gjort sitt och de som kommer nya kanske tar en mer passiv roll på sitt första camp. För “det måste finnas några som lyssnar också”. Och ja, det är ju klart. Det måste det. Enmanssessions är kanske inte så produktivt. Då blir det liksom inte så mycket utbytande av idéer och tankar.

En sak är dock klar. Även om griden inte fyller en hel vägg i tältet så kommer det bli riktigt svårt att välja vilka sessions man ska gå på. Det kommer att finnas otroligt mycket bra.

Min session? Den kommer handla om Facebook.

För mer läsning om sswc, kika in hos Fredrik Wass på Bisonblog, han listar ett gäng som också bloggar om eventet och skriver samtidigt om sina egna förväntningar på campen. Är du ny så finns det massa bra tips i hans lista.

*Uppdatering: Jan Viderén har också samlat massa inlägg inför sswc. Kika där för ordentlig läsning!

Lånar en bild från Flickr av Pelle Sten på förra årets grid.

Dagens program #sswc @ Sweden Social Web Camp (SSWC) Tjärö

This entry was posted in Personliga ting and tagged , , , , . Bookmark the permalink.
 • Pingback: Skrivet inför #SSWC 2010 « Jan Viderén

 • videren

  Kommer sessionen handla om något specifikt gällande Facebook?
  Jag lade till detta inlägg i min länklista som jag skapade idag.
  http://www.videren.net/2010/08/08/skrivet-infor

 • heidiupdate

  Jag har tänkt att det ska vara en diskussion om företags närvaro på FB. Vill vi ha dem där? När är deras närvaro meningsfull? Hur kan man räkna hem en närvaro på FB? När har satsningen lyckats? Sådana frågor. Det är rätt öppet än så länge. Har du några frågor du vill ta upp?

 • bstark

  Sign me up. Använder inte Facebook och är det nåt ställe som skulle kunna få mig på andra tankar så måste det väl ändå vara SSWC.

 • videren

  Nä inte direkt, jag var bara nyfiken på ämnet generellt :)

 • http://deepedition.com deeped

  Bra session. Det är sånt som jag brottas med hela tiden eftersom jag tillhör dem som gillar Facebook i branschen och inte bara ser det som nödvändigt ont :)
  Vi kanske skulle göra något tillsammans?

 • heidiupdate

  Bara att dyka upp! Själv tycker jag att du kan skapa ett konto tills sswc och kika runt lite bara för att skapa dig ett hum om hur det ser ut. Sedan kan du ju alltid ta bort det igen om du inte vill ha det kvar. Det underlättar nog för dig i diskussionen också.

  Ska bli skoj att träffas!

 • heidiupdate

  Absolut! Det är en fråga som jag vridit och vänt på i huvudet hela sommaren. Har många gånger tänkt författa en bloggpost om det men inte vetat hur jag skulle få ner det i ord.
  Sammanstrålning på fredag kväll och skriva sessionlapp?

 • heidiupdate

  Kika gärna in på sessionen, det kommer nog bli en intressant diskussion skulle jag tro.

 • http://deepedition.com deeped

  Det gör vi!