The foul taste of coriander

Jag gör ingen hemlighet av att jag anser att koriander är det snabbaste sättet att förstöra en anrättning. Det är smakar diskmedel och är fullkomligt vidrigt och när jag igår beställde indiskt var såklart maten nedlusad med pyttebitar av den gröna faran. Irriterad twittrade jag ut min åsikt och fick genast mothugg. Fler hoppade in i diskussionen och tydligen är det många män som inte gillar örten vilket ledde fram till en bra artikel från NY Times om just korianderns smak. Det finns alltså fler än jag som inte gillar det och man är i alla fall inte kulinariskt efterbliven om man inte är korianderfrälst.

The authoritative Oxford Companion to Food notes that the word “coriander” is said to derive from the Greek word for bedbug, that cilantro aroma “has been compared with the smell of bug-infested bedclothes” and that “Europeans often have difficulty in overcoming their initial aversion to this smell.” There’s an “I Hate Cilantro” Facebook page with hundreds of fans and an I Hate Cilantro blog. … Modern cilantrophobes tend to describe the offending flavor as soapy rather than buggy.

Självklart har jag gillat Facebooksidan och lagt till bloggen i readern. Gillar det här inlägget på sidan:

I HATE CILANTRO They put cilantro on the table at a restaurant in Chinatown, but not in the food itself. We were given a CHOICE. Take note, every other restaurant in the world.

Jag har inget emot att andra äter scheisset men låt mig i alla fall få ett val om jag vill inmundiga diskmedelsörten eller ej.

This entry was posted in Personliga ting and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
  • http://beastankar.blogspot.com Béatrice Karjalainen

    Håller helt och hållet med dig vill man sabba en rätt så är det bara att hälla koriander på den. Får genast kolla in bloggen.

  • Anonymous

    Skönt att vi är flera. Jag är ensam korianderhatare på mitt jobb och alla hackar på mig. Man ska kanske starta en stödgrupp…