Walking for miles

Man går en hel del i den här byn. Idag har vi gått i åtta timmar. Först åkte vi downtown för att pricka av Frihetsgudinnan. Vi åkte inte ut till Ellis Island utan nöjde oss med att se henne på håll. Vi satt i solen vid kajkanten och käkade glass och bara hade det bra. Efter det gick vi i två timmar för att komma till en pizzarestaurang som funnits sedan 1929. Johns Pizza heter den och när vi kom stod en grupp utanför och lyssnade på en pizzaguide. Tydligen knatar man runt till olika pizzerior och hör om deras historia. Gott var det i alla fall.

Därefter gick vi och kikade på Hudson River. De har gjort en fin promenadväg där som vi gick längs med tills vi kom upp genom Meatpacking District och High Line Park. Det är en gammal transportjärnväg som går över marken och som efter ganska många år i glömska fått bli en park eftersom naturen mer eller mindre redan tagit över.

Slutligen har vi spanat in nya höjder av nördighet på New York Comicon. En stor happening för alla som älskar serier (graphic novels), spel, Manga etc. Många hade lagt ner en hel tid på att göra sig i ordning för mässan.

Nu har vi nästan prickat av alla våra måste-se-saker. China Town och Little Italy är kvar. Och kanske Coney Island. Fler grejer vi måste se?This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=509839993 Lena Stange

    Hur gick det med Carries port?