En ny konferens?

Jag sitter här efter en helg med de härliga tjejerna på Geekgirl Meetup. Som vanligt är jag grymt impad av alla de coola tjejerna jag har i mitt nätverk. They know their shit!

För mig handlade helgen mycket om ledarskap och personligt varumärke. Jag lyssnade på Malin Sjöman, Anne Årneby, Annika Lidne, Maria Gustafsson med flera och vi har i alla fall ägnat dagen åt att diskutera kvinnligt ledarskap. Jag har allt mer insett att glastaket är en reell faktor och Anne har dessutom varit så vänlig att upplysa mig om att utvecklingen faktiskt går bakåt. Det blir allt färre kvinnor i ledar- och toppositioner. What’s up with that? Jag har alltid tänkt mig att det måste bli bättre nu när vår generation kommer ut på marknaden. Vi som är uppväxta skapligt jämställt och tjejer som är vana att ta plats. Om jag inte tar hänsyn till glastaket så finns det inte. Typ.

Ovan på det här diskuterade vi den senaste SIME-konferensen som slagit ett slags bottenrekord i att ha med kvinnor. De hade en jury på 18 (!) män. Inte fyra, fem, eller åtta utan arton! De kommenterade det med att män är mer lättillgängliga. Vad f-n?!

Är jag på väg att bli feminist? Jag vet inte. Det är för mig ett obehagligt ord som klingar alldeles för rött och radikalt för mina öron. Det har kidnappats av extremister och misshandlats ungefär som svenska flaggan av nationaldemokrater men jag känner mig riktigt upprörd.

Allt det här ledde mig i alla fall till att i ren frustration gadda ihop mig med några andra Geekgirls och stolt annonsera för alla på konferensens slutminuter att vi tänker ge SIME a run for their money och göra en bättre konferens som förutom att vara mer relevant innehållsmässigt också samlar både kvinnor och män. På scen och av.

Nu är det sjösatt. Sedan får vi se om vi ror det hela i land.

This entry was posted in Kommunikation, Personliga ting and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.