Mammor på webben

En sak som har slagit mig är att det är vanligt att kvinnor tar sin mammaroll med sig var de än går. Vissa går så långt att de helt slutar använda sitt eget namn och presenterar sig enbart som sina telningars mamma, typ. “Hej, jag är Lisas mamma”.

Det hänger självklart med ut på webben eftersom internet inte är en isolerad del utan har blivit ytterligare ett sammanhang där vi socialiserar, umgås och lever ut våra personligheter.
With that said, jag har försökt sammanställa en lista på några olika mammor jag snubblat över ute på webben:
Uppdaterat! Nedanstående länkar är inte menade att peka ut någon som självutplånande. De är bara bloggar jag hittat som använder mamma i bloggnamnet.

Träningsnarkomamman
Karatemamman
ITmamman
Spenatmamman
Rookie Mom
Esmes mamma

Finns det fler?

This entry was posted in Kommunikation, Personliga ting and tagged , . Bookmark the permalink.
 • http://www.tankasmartare.nu Tankasmart

  Hackermom! ;-)

 • Anonymous

  Fast du använder du inte hackermom, det är inte din identitet på nätet. Eller har du tänkt börja med det?

 • E – Esmes mamma

  Esmes mamma är inte min identitet på nätet. Det är namnet på min blogg, som till stor del handlar om hur jag upplever det att vara nybliven mamma. Den handlar också om helt andra saker, vilket den som till äventyrs läser mina inlägg vet.

  Vad gäller att “ta mammarollen med sig vart man än går” så ser jag inte riktigt problemet i det. Man bär väl alltid alla sina så kallade roller med sig?

 • Pingback: Min bästa tid är nu « Esmes mamma

 • Anonymous

  Jag har svarat dig på ditt inlägg i din blogg men jag lägger en kommentar här också.

  Nej, jag har inte läst din blogg med större regelbundenhet. Jag antar att du är som folk flest som bloggar om saker du finner intressanta.

  Det jag noterade här var enbart att vissa går helt upp i mammarollen. Det blir på något sätt det enda de är. Ett exempel på det var att de inte presenterar sig för främlingar, t ex andra föräldrar, med sitt namn utan med sin avkommas som exemplifierats ovan. Andra använder det också som ett slags nätalias och det gör ju du onekligen eftersom din blogg heter vad den heter. Om du inte är sådan, good for you!

  Självklart tar man med sig sina roller var man än går men många klarar inte att växla mellan dem och ta fram rätt roll i rätt sammanhang. Det gäller självklart alla typer av roller, vissa kommer inte ut ur sportfånerollen och kan inte sluta prata sport oavsett sammanhang för att ta ett annat exempel.

  Det var alltså inte i provokationssyfte jag skrev den här posten, det är bara en observation jag gjort.

 • Pingback: Det här med nätalias | Heidi's News