Sluta röka med ICA-Stig

Hans Mosesson a.k.a ICA-Stig har gått ut publikt med att han ska sluta röka. Varenda kotte i hela Sverige vet att han bestämt sig för att fimpa. Gissa om han har ögonen på sig och får lite press från omvärlden.

I vilket fall har ICA tillsammans med A Non Smoking Generation, Cancerfonden och Sluta Röka-linjen startat igång en kampanj med just ICA-Stig där man uppmanar alla som röker att ha som nyårslöfte att sluta röka. Till detta har man en Facebookkampanj där man kan berätta för alla man känner att man ska sluta röka, uppmana andra, få tips & råd och, som jag antar, stöd från andra som också bestämt sig för att fimpa.

Det hela drog igång med TV-reklamen nedan:

Jag tycker att det här är briljant av ICA. Använd en folkkär reklamfigur som är starkt positivt associerad med ditt varumärke, knyt ihop det med en särskild händelse, blanda i sociala mekanismer och man har en krattad manege ett tag framöver.

Jag är oerhört nyfiken på hur den här kampanjen artar sig och på hur man tänkt sig att följa upp det här under det kommande året. Jag undrar också hur den fortsatta kommunikationen ska ske på Facebook. Vem ska svara på kommentarer folk lämnar och under vilket namn? Det finns ju också alla förutsättningar att följa upp det med video á la Old Spice där ICA-Stig besvarar inkomna frågor via sociala medier.

Spännande tider!

En sak bara, en parantes egentligen, kommer ICA att sluta sälja cigaretter nu?

This entry was posted in Kommunikation and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Lolita Loco

  Är, som för många bekant, storrökare men (?) tycker att alla initiativ mot rökning är bra, trovärdiga eller ej. (Det jag tänker på då är såklart din sista fråga om Ica ska sluta sälja ciggaretter.) Tvivlar på att mitt nyårslöfte blir att sluta röka, men vem vet… När Fan blir gammel blir han kristen, som man säger. ;)

 • http://ptz0n.se/ Erik Pettersson

  Fantastiskt bra genomfört.

 • Anonymous

  Jag ser ju gärna också att det kanske påverkar unga att inte börja alls. Om man kan få rökning att vara töntigt så kanske man inte hade varit och fingrat på pinnarna själv. För mig var det faktiskt rökstoppet på krogen som fick mig att sluta feströka. Hade det inte varit så hade jag kanske haft en helt annan livsstil nu.

 • http://twitter.com/heidiharman heidi harman

  Undrar vad ICA tjänar på att sälja cigaretter? Vad är prislappen på att sluta sälja dem?

 • Pingback: Uppföljning: ICA-Stig slutar röka | Heidi's News