Försök 1: Kyckling med dijon och basilika

Mitt allra första försök på den här matlagningsgrejen blev kyckling med dijonsenap och basilika. Det var ett recept jag hittade på Tasteline och det verkade enkelt nog och jag hade det mesta av ingredienserna hemma. Handlade resterande och skred till verket.

Följde alla stegen i receptet noga, hade dock inte riktigt tillräckligt med dijonsenap upptäckte jag när jag kom hem men jag körde på ändå. Är inte överdrivet förtjust i just dijonsenap ändå men sambon gillar det. Själva tillagningsprocessen gick bra och utan några missöden och jag hade höga förväntningar när jag plockade ut skapelsen ur ugnen. Det både såg och luktade gott. Jag valde att inte servera med haricots verts eftersom det är så träigt och körde på ris istället.

Resultatet? Det var inte så gott. Det smakade ärligt talat inte så mycket mer än vitlök. Hade väntat mig mer från basilikan. Kycklingen hade blivit rätt torr också. Och det var inte roligt. Men det är å andra sidan första försöket på det här experimentet. Kika på bilderna nedan så ser du progressen.

Ingredienser
4 st kycklingbröstfiléer
smör, att steka i
1 st tomat(er)
1 kruka(or) basilika
3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost

Servera till: haricots verts

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

This entry was posted in Personliga ting and tagged , , , , . Bookmark the permalink.