Sociala medier gör nyhetsrapporteringen snabbare

För 10 år sedan inträffade tsunamin i Thailand. Hos oss stod TV:n på och loopade samma nyhetssändning om och om igen. Det fanns ingenting nytt att berätta. Den jordbävning som inträffade inatt utanför Japans kust gav upphov till mer än bara en tsunami.

Hela dagen har en informationsvåg nått mig via främst Twitter. Och de som rapporterar är inte journalister utan människor på plats. Retweetade många gånger når deras ord fram till mig. Jag har också kunnat följa väntan på vågen på Hawaii via en live webbsändning. Det är en otrolig utveckling av nyhetsrapporteringen. Och det gör att det känns väldigt nära. Riktiga människor berättar för mig vad de är med om. Gammelmedia skulle aldrig klara det på samma sätt.

Den här tsunamin visar också hur mycket vi lärde oss på den förra flodvågen. Varningar har utfärdats på många platser och det finns viss beredskap. Nu hoppas jag att allt går så väl det någonsin kan och att så många människor som möjligt har hunnit sätta sig i säkerhet.

Obehagliga bilder från en japansk livestream imorse.

This entry was posted in Kommunikation, Personliga ting and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.