Steve Jobs är död – En ikon har gått ur tiden

Idag och de kommande dagarna framöver kommer hundratusentals likadana inlägg som mitt att skrivas. Alla kommer att handla om mannen, myten, polotröjan – Steve Jobs, och vad han har betytt för nördar, formgivare, techies, reklamare, journalister – alla vi som på något sätt har velat make a statement och satt en del av vår identitet i vilka produkter vi har använt.

Det Steve gjorde för industrin ska inte heller glömmas bort. Apple satte tidigt en ny standard när de gjorde ett användarvänligt gränssnitt istället för att hålla på med dos som på PC:n. Utan Steve hade vi kanske fortfarande hållit på med vita bokstäver på svarta eller blå skärmar. Sedan revolutionerade de mobilindustrin på samma sätt när de lanserade den första iPhonen. Igen, samma fokus på användarvänlighet istället för de andra ingenjörsvänliga telefonerna med menyer till förbannelse.

Förutom allt detta var ändå Steve Jobs nördarnas version av the American dream. Kunde han nå så långt utan att bruka våld på sin egen identitet, sin stil och sitt sätt och nå otrolig framgång kan också de. Jag tror att många små techstartups haft Steve som förebild, medvetet eller omedvetet.

En ikon har gått ur tiden och han tog lite av magin med sig.

This entry was posted in Personliga ting and tagged , , , , . Bookmark the permalink.