Saker jag lärt mig under veckan

Den här veckan har jag varit ute och rest en hel del, jag har varit i Oslo och London, och det är ett par saker jag har plockat upp i ny kunskap:

- Morgonflighter är att föredra. Affärsresenärerna är proffs så allt går smidigt, de är tysta så det är lugnt och skönt och de sitter still. Alla andra flighter är fulla av allsköns dårar, alkisar och barn som gör allt annat än sitta still och fokusera på sitt.
- Öronproppar är guld värda. Särskilt på flighter som inte är morgonflighter.
- Katter tycker inte om att flyga. Det låter meddela sitt missnöje högljutt.
- Man ska inte åka taxi från Gardemoen till Oslo centrum. Det är en hysteriskt dyr åktur och för pengarna skulle man kunna köpa tre par skor. Ta flygtåget!
- Det är problematiskt att gå på toaletten i turbulens.
- Det är problematiskt att gå ned för mittgången i höga klackar i turbulens
- Engelsk mat är skit (det visste jag iofs redan men jag hade glömt hur illa det var)

Förutom ovanstående är det en annan sak jag reflekterat över. Jag är turist i Norge. Det är lite svårsmält eftersom jag är norsk och borde vara lite mer hemma där men så är inte fallet. Det är ju inte helt otippat att det skulle vara så eftersom jag aldrig gör något annat än hälsar på släkt när jag är där. Snart måste jag ta en tur och hälsa på kungen och annat som man gör när man upptäcker en stad så jag inte är så mycket turist. Pinsamt juh!

Ett annat fenomen jag stött på är kantine. Det är inte så dumt faktiskt. I Norge är det vanligt att ha en matsal i miniformat, typ skolmatsal, där alla äter. Att ha med sig matlåda eller att gå ut och äta is unheard of. Jag fattar varför man inte äter ute, då skulle man inte ha några pengar kvar alls.

Tja, det var väl en summering av veckans lärdomar och observationer. Hoppas jag ska åka ut och resa snart igen, det finns massa mer att observera!

20111104-212111.jpg

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.