11 frågor

Fick en stafettpinne av Fredrik Wass som jag såklart hugger tag i! Han har ställt 11 frågor   till ett gäng personer, däribland mig, och frågor förtjänar ju svar!

Hur märks det att du är vuxen?
Jag ska gifta mig i sommar, det är ganska vuxet tycker jag. Annars är det här med vuxenhet något jag funderar på rätt mycket generellt. Typ hur gammal måste man vara för att man ska känna sig vuxen? Alltså på riktigt? Och hur känns det när man är vuxen? Vet man det bara? Fler frågor än svar här märker jag.

När gjorde du något farligt senast?
Det var väl typ igår när jag åkte rullskidor ner för en ganska brant backe med liiite högre fart än jag har kontroll på. Rullskidor har ju som bekant ingen broms…

Vad gör du om 10 år?
Grymt svår fråga. Jag skulle gärna bo utomlands ett tag igen och om tio år kanske det är det jag gör. Jobbmässigt tror jag ändå att jag är inne på samma bana som jag är idag, PR och kommunikation.

Varför läser du min blogg?
Alltså Fredriks blogg, för att klargöra lite. Jag gillar de reflektioner han gör och hur han vågar vara öppen med det han går och tänker på. Sen är det en rätt skön blandning på inläggen också, lite musik, lite bilder. Det gillar jag.

Måste man fira jul?
Njae. Man måste väl egentligen inget när det gäller de gängse traditionerna eftersom de är just traditioner och inte tvång. Jag firar till exempel inte Valborg på något speciellt sätt. Och min bror vägrade att fira ett år och stannade hemma och spelade CS hela julhelgen istället för att åka med familjen till fjällstugan. Man gör det man själv vill och det man vill ha ut av de helger som finns. Fast det underlättar ju det sociala samspelet om man firar som traditionen bjuder. Var det ett svar?

Vad tänkte du när WTC-tornen föll?
Jag kommer ihåg hur jag satt och tittade på nyhetssändningen på TV och inte riktigt kunde ta till mig det jag såg. Det kändes långt borta och väldigt overkligt. Känslan av att “det är bara en film” var väldigt stark.

Hur trött är du på att blogga?
Ibland jättetrött, ibland är det kul. På den här bloggen har jag svårt att komma på saker att blogga om eftersom jag inte riktigt känner att jag har tid att utveckla mina resonemang. På min andra blogg, Dåligt Samvete, är det mycket lättare. Den handlar ju om min träning och eftersom jag typ tränar varje dag är det ganska lätt att ha saker att skriva om. Däremot kan jag känna att det typ blir lite väl mycket av samma där.

Varför är viss musik kreddigare än annan?
Jag har ingen aning. Ofta verkar det vara “svår” musik som är creddig. Alltså musik som inte har trallvänliga refränger och som kräver typ 50 genomlyssningar för att man ska kunna texten och melodin. Jag gillar inte sån musik. Jag gillar inte saker som är svåra bara för att vara svåra.

När köpte du en cd-skiva senast?
I dunno faktiskt. Det måste vara rätt många år sedan. Började ladda ner musik – när det fortfarande var lagligt – när jag var typ 14. Säg att det i alla fall var över tio år sedan jag köpte en skiva.

Bästa resetipset? (plats, eller metod)
Res med endast handbagage om du inte ska åka på långsemester. Det är grymt skönt att slippa stå och titta på bagagebandet när det varv efter varv åker med alla andra människors väskor utom din egen. Slänger in en bonus om en plats också: Riga. Väldigt trevlig stad. Fina gamla byggnader och en jättesaluhall i Zeppelinarhangarer. Bara hangarerna gör det värt att åka till Riga – jag menar, vem fan har Zeppelinarhangarer? Really?!

Får man grilla på balkongen?
Nej, jag tycker inte det. Kanske om man har elgrill. Jag tycker för övrigt inte heller att man ska få röka på balkongen. Det är liksom inte en enskild kubikyta luft som stannar där utan matos och rök åker iväg till alla närliggande grannar också som antingen får sin middag förstörd eller sin lägenhet inpyrd med ovälkomna dofter. Så, nu har jag sagt mitt om det.

Nu är det min tur att ställa frågor till folk och jag undrar följande:

1 Vilken årstid är den bästa och varför?
2 Vilken app använder du mest? (Jag räknar kallt med att du är modern och har en smartphone)
3 Har du någon gång snattat och i så fall vad?
4 Bör vi ha republik eller ska vi fortsätta med monarkin?
5 Är du rädd för att bli utsatt för ett terrorattentat?
6 Äter du alltid samma sak till frukost eller varierar du dig varje morgon?
7 Vad sa du till folk att du skulle bli när du var liten?
8 Vilken maträtt är den äckligaste du vet?
9 Vilken är din favoritrestaurang?
10 Läser du Blondinbellas blogg?
11 Vilka varumärken gillar du på Facebook?

Ett skepp kommer lastat med en stafettpinne till Aisha, Sara, Pernilla, Soffan, Niclas och Anna-Carin.

This entry was posted in Personliga ting. Bookmark the permalink.