Always och Unesco hjälper tjejer och kvinnor i Senegal

Sedan i februari har jag jobbat med ett projekt som jag brinner starkt för. Idag lanserade vi och jag får äntligen berätta!

Först kanske du märkte något konstigt när du kom in här på bloggen. Det var en del av vår online flashmob där bloggtjejer från hela norden är med och visar att det här är viktigt. Samtidigt som vi sätter fokus på att det inte är en självklarhet att kunna läsa. För så här är det: I Senegal är hälften av befolkningen analfabeter. Av dem är 63 % kvinnor. Kan man inte läsa kan man inte jobba, man blir beroende av andra och självständighet är bara en dröm. För många flickor avslutas drömmen om en utbildning tidigt och av många orsaker. Till exempel kanske inte föräldrarna har råd att ge sina döttrar en utbildning, eller så vill de inte av andra skäl. Men kan man läsa minskar riskerna betydligt att få HIV/Aids eller hamna i prostitution. Och ett barn som föds av en mamma som kan läsa har 65 % större chans att överleva sin femte födelsedag. Listan över perks med att kunna läsa kan göras lång.

Så här är det: Always har ingått ett partnerskap med UNESCO för att erbjuda flickor, tjejer och kvinnor en chans att få en utbildning. En chans till ett självständigt liv. En chans att kunna få ett mer kvalificerat jobb och uppfylla sina drömmar. De lär sig läsa, skriva och räkna och så lär de sig ett yrke.

Vi måste hjälpa till. Som vanligt gäller att alla inte kan göra allt, men alla kan göra något. Som till exempel att klicka på bannern här nedan och genom sitt klick donera ca 10 lektioner till 1 tjej. Det kommer flera saker man kan göra också men det är hemligt än så länge! For now, klicka och sprid sedan vidare!

Läs mer och ladda ner din egen banner på Always Facebooksida.

This entry was posted in Kommunikation, Personliga ting and tagged , , . Bookmark the permalink.