Sponsrade inlägg i Facebookappen

Så har det alla visste skulle komma kommit. Modellen för att tjäna pengar även på Facebooks mobilapp. Den har länge varit helt utan reklam och andra finurligheter men idag såg jag min första annons. Eller annons och annons. Modehus.nu har betalat för att deras inlägg från deras sida ska synas i mitt flöde.

Jag är inte riktigt förtjust i modellen även om jag såklart fattar att det är nödvändigt för Facebook att kunna sälja utrymme även där för att hålla lådan öppen. Men flödet liksom! Det är till för mina vänner och varumärkena jag aktivt valt att följa. Jag kan acceptera reklam på många ställen men ska man in i mitt flöde ska det vara relevant, annars blir jag sur. Jag har ingen aning om hur man skulle göra istället så jag lider i tysthet och funderar på vilka implikationer det här får på Facebookanvändarnas beteende: more or less FB-app? Tillbakagång till datorn istället för mobilen? Vet inte. Vet du?

20121004-223921.jpg

This entry was posted in Kommunikation and tagged , , , . Bookmark the permalink.